חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נמדר בתים בע"מ ואח' נ' חלאילה סברי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א, תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
52372-06-11,9740-07-11
11.6.2013
בפני :
רחל ערקובי

- נגד -
:
נמדר בתים בע"מ תובעת בתיק 52372-06-11 ח'ליל יוסף תובע בתיק 9740-07-11
:
1. חליל יוסף את חלאילה סברי נתבעים בתיק 52372-06-1
2. 11. נמדר בתים בע"מ נתבעת בתיק 9740-07-11
3. 2.יוסף ח'ליל נתבע בתיק 52372-06-11
4. 3.סברי ח'לאילה נתבע בתיק 52372-06-11

פסק-דין

פסק דין

בפניי שתי תביעות שאוחדו, הראשונה ת"א 52372-06-11 נמדר בתים בע"מ ואח' נ' חלאילה סברי , יוסל ח'ליל וסברי ח'ליאילה, , (להלן: תביעת נמדר").

תא"מ 9740-07-11 ח'ליל נ' נמדר בתים בע"מ בגין שיק שהוגש לביצוע, .(להלן "התביעה השטרית).

במסגרת שתי התובענות נשמעו מטעם נמדר מר נמדר בעצמו, ומר בשה, המפקח על הפרויקט , ומטעם ה"ה ח'ליל וח'לאילה נשמעו מר ח'ליל בעצמו.

למען הנוחות, חברת נמדר בתים בע"מ תוכנה להלן: "נמדר" וה"ה ח'ליל יוסף את ח'לאילה סברי יכונו להלן: "הקבלן".

באי כוח הצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.

אין מחלוקת בין הצדדים, כי נמדר ביצעו פרויקט בנייה לבניית ארבע קומות מגורים וקומת מסחר

ברחוב שחמון 10 באילת, שכונה נוף בראשית ב' ( להלן: "הפרויקט").

אין מחלוקת, כי בין הצדדים נכרת הסכם מיום 17.3.08 להזמנת עבודות אינסטלציה, (להלן: "ההסכם"), בפרויקט, בסכום שך 670,000 ₪ + מע"מ.

טענות נמדר:

נמדר טוענת, כי הקבלן לא השלים את העבודות להן התחייב על פי ההסכם, גם את העבודות שביצע, ביצע בצורה רשלנית חובבנית וגרם לנזקים וליקויים נכבדים. נמדר טוענת, כי ניתבו את מערכת השופכין של הדירות לרחוב, כך שמי ביוב וצואה זרמו לרחוב.

נמדר טוענת, כי הקבלן באופן שיטתי נמנע מלתקן ליקויים עליהם הוצבע במהלך העבודות ולאחר מכן.

עוד נטען, כי הקבלן איחר בצורה משמעותית וגרם לעיכובים בפרויקט, דבר שהוביל לסילוקו מהאתר, וגם לאחר החזרתו על רקע העדרם של קבלני אינסטלציה באזור אילת, לא עמד בהתחייבויותיו ואיחר בביצוע העבודות בפרויקט עד שבסופו של דבר עזב את האתר בלא שהשלים את העבודות, תוך שהוא מותיר אחריו שובל של נזקים וליקויים.

נמדר טוענת, כי נאלצה לבצע עבודות שהיו בתחום אחריותו של הקבלן, ולתקן את כל המחדלים ונשאה בהוצאות תיקון הנזקים והליקויים, השלמת העבודות, ביצוע העבודת בפועל, ובפיצוי הדירים בגין העיכובים והליקויים.

נמדר טוענת, כי שילמה לקבלן סכום של כ- 535,000 ₪ שהינו מעבר לעבודות שבוצעו על ידו בפועל, ועוד טוענת, כי אינה חייבת לקבלן מאומה נהפוך הוא הקבלן צריך לפצותה על הפרת ההסכם על ידו.

ביחס לשיק נטען, כי הקבלן לא הגיש תצהיר עדות ראשית בתביעה זו, לא הגיש את השיק לביהמ"ש, ולגופו של עניין נטען, כי במסגרת החזרתו של הקבלן לעבודה, כחלק מהקטנת נזקיה מסרה שיק מעותד דחוי, על חשבון עבודות, שכן זו הייתה דרישת הקבלן, אולם הקבלן לא עמד בהתחייבותו להשלים את העבודות עד ליום 25.6.10, ולא בכלל ולכן יש להשיב לה את השיק שלא התקבלה כל תמורה בגינו.

לפיכך עותרת נמדר לדחות את תביעת הקבלן בגין השיק ולקבל את תביעתה.

טענות הקבלן:

הקבלן טוען, כי השלים את מלוא העבודה בפרויקט, וכי נמדר שילמה לו בפועל סכום של 480,000 ₪ בלבד.

עוד טוען, כי נמדר ביקשה ממנו לבצע עבודות נוספות שינויים בסכום של 155,513 ₪, ולכן העבודה בכללותה עמדה על הסכום של 825,513 ₪, כאשר לאחר תשלום של 480,000 ₪ נותרה נמדר חייבת לקבלן סכום של 390,841 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>